Kovács Zsolt

IMPREGNÁLÁS
Épített értékeink védelme a nedvességtől

Felülettisztítás
www.tisztako.hu

 

Téglabalzsam


Kiszerelés:1-5-10L

Kiadósság:0,5-1L/m2
A megadott értékek tájékoztató jellegűek.

 

 

 

 

 

 

 

Speciális felhsználói adatlap

TÉGLABALZSAM - WALL BRICK BALSAM kiválóan alkalmas téglákbontott téglák színének elmélyítésére,impregnálására.

A szer egyik hatóanyaga, a szilikongyanta, jelentősen csökkenti az építőanyag kapilláris úton történő vízfelszívó képességét.

A szer másik hatóanyaga, szilikonlakk, optikailag élénkíti a felület színét. Használatával az új tégla nem fakul ki, a bontott tégla pedig visszanyeri élénk színét, mintha új lenne. A pórusokat, kapillárisokat eltömíti, ennél fogva csökken, illetve meg is szűnhet a felület légző képessége! Ez igaz minden kereskedelmi forgalomba kerülő színélénkítő termékre!!!

Alkalmazásával megakadályozhatjuk a salétromosodástsókivirágzást úgy. Használat előtt mindig ellenőrizzük egy kevésbé látható helyen a szer összeférhetőségét a kezelendő felülettel!

Klinkerre használja a CLINKER PROTECTOR termékünket, ami nem csökkenti a felület légzőképességét!

Tárolás:

A TÉGLABALZSAM - WALL BRICK BALSAM eredeti, zárt edényben 0-30 oC között legalább 24 hónapig eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan. Amennyiben a termék eltarthatósági ideje lejárt, úgy az anyag még jó lehet, melyről előzetes próbával kell megbizonyosodni.

Felbontás után az anyagot hermetikusan lezárva kell tárolni, mert az anyag a levegő nedvességtartalmával reakcióba lép.

Feldolgozás:

A TÉGLABALZSAM - WALL BRICK BALSAM-ot hígítás nélkül kell felhasználni. Ajánlatos ecsettel, teddy-hengerrel, vagy szórással a kezelendő felületre felhordani. A felhordást minden esetben legalább 2 rétegben végezzük el.

Esetleges élénkebb szín elérése érdekében kettőnél több réteget is felhordhatunk. A kezelendő felületnek szemre száraznak kell lennie!

Kezelési hőmérséklet: 10-30 oC.

Kiadósság:

1 m2 téglafelület két rétegű kezelésére 0,5- 1 liter elegendő.

Nagyon porózus, bontott téglák esetén az anyagszükséglet elérheti a 1-1,5 litert is. A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést. Így számíthatjuk ki, pl. a kívánatos anyagmennyiséget.

Fontos: Felhordás előtt gondosan takarja le az ablakokat, illetve a nemszívóképes felületeket, ugyanis a termék olyan gyorsan köt, hogy csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet eltávolítani. Amennyiben, ha üvegre fröccsen, úgy azt szappanos vízzel, vagy ha szükséges oldószerrel azonnal mossa le.

Figyelem: A kezelendő felület nem lehet átforrósodva! Műemlék, vagy műemlék jellegű épülethez csak saját felelősségére használhatja.

Biztonsági intézkedések:

A "Biztonsági adatlap" a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.


Ha megtalálta amit keresett, ha még kérdése van, ha szakmai segítségre van szüksége, hívjon az alábbi telefonszámon!

20/976-2244

vagy

Küldje el e-mailben elérhetőségeit, és mi a lehető legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

e-mail:tisztako@tisztako.hu

 

Tisztelettel:

 

Vissza a fooldalra